رادیولوژی
رادیولوژی از دو کلمه رادیو که به معنی موج تابش یا اشعه است و لوژی که به معنی بیان است تشکیل شده است. رادیولوژی یعنی مطالبی که از زبان اشعه بیان می شود. رادیولوژی تصویری است که با اشعه ایکس تهیه می شود.
بد نیست بدانید که اشعه ایکس از تمام مواد عبور می کند و باعث درد و خونریزی در بدن نمی شود. رادیولوژی در سونوگرافی غرب تهران ، سونوگرافی سروش انجام میگیرد.
کاربردهای رادیولوژی
رادیولوژی در بیمارستان ها، درمانگاه ها و اماکن درمانی کاربرد دارد. در واقع رادیولوژی سه نوع کاربرد دارد:
- تشخیصی
- درمانی
- مصارف صنعتی
کاربرد تشخیصی رادیولوژی: منظور کشف بیماری ها، شکستگی ها و استفاده های کنترلی در برخی درمان ها است و به کمک آن می توان بیمار را از طریق سوزن و لوله باریک جراحی کرد.
کاربرد درمانی: منظور استفاده از اشعه درمانی یا رادیوتراپی است که به منظور ریشه کن کردن تومورها و سرطان ها انجام می شود. برای بحث درمان نیاز به اشعه ی رادیولوژی بیشتری نسبت به بحث تشخیصی است.
رادیولوژیست کیست؟
پزشکی که بعد از گذراندن دوره پزشک عمومی، در رشته تخصص رادیولوژی به تحصیلات خود ادامه داده است رادیولوژیست است که اطلاعات لازم در زمینه ی بیماری ها و علائم بیماری ها دارد و این اطلاعات را با اطلاعات تصویری انطباق می دهد و تشخیص های ممکن را بررسی می کند.
در واقع رادیولوژیست نقش مهمی در تیم پزشکی دارد. رادیولوژیست ها مشاور پزشکان بالینی در امور تشخیصی هستند و رادیولوژیست اینترونشنال در امر درمان بیمار دخالت مستقیم دارد.
دستگاه رادیولوژی
اشعه ایکس یا رنتگن در طبیعت زیاد وجود ندارد. برای کاربرد پزشکی این پرتوها باید به وسیله لامپهایی که برای این منظور ساخته شده اند تولید شود.
در لامپ مولد اشعه ایکس که شبیه لامپهای کاتودیک است، با بمباران الکترونی قطعه فلز مقاوم و کوچکی که از جنس تنگتن در قطبی از لامپ به نام کانون قرار دارد، ترازهای انرژی الکتریکی در این فلز به هم می خورد و انرژی ناشی از جابجایی الکترونها به صورت اشعه ایکس بیرون می آید.
الکترونهایی که مورد استفاده قرار می گیرند از سیم پیچ کوچکی در قطب منفی لامپ تولید می شوند و به کمک خلاء درون لامپ و تحت تاثیر اختلاف پتانسیل که از یک ژنراتور تولید می شود، به کانون لامپ برخورد می کنند.