سی تی اسکن مغز در کرج
سی تی اسکن مغز در کرج یکی از روشهای تشخیص ناهنجاری در مغز میباشد که در این روش تصاویر دقیقی از مغز با استفاده از اشعه ایکس بدست میآید. مغز به عنوان سیستم عصبی مرکزی وظایف بسیار زیادی مثل: تفکر، حافظه، مهارتهای حرکتی، بینایی، شنوایی و همه فعالیتهای بدن را برعهده دارد؛ بنابراین وجود هرگونه مشکل و ناهنجاری درون مغز میتواند در عملکرد بخشهای مختلفی از بدن، اختلال ایجاد کند.
برای تشخیص ناهنجاریهای مغزی از تصویربرداری اشعه ایکس، سی تی اسکن و ام آر آی استفاده میشود. سی تی اسکن در کرج نسبت به تصویربرداری با اشعه ایکس دقت بیشتری داشته و از دوز بیشتری از اشعه ایکس استفاده میشود. در صورت مشاهده هرگونه ناهنجاری در سی تی اسکن مغز در کرج، پزشک ام آر آی تجویز میکند.
سی تی اسکن مغز چیست؟
یک روش تشخیص است که با استفاده از اشعه ایکس،تصویر دوبعدی یا سه بعدی ازمغز و نواحی مرتبط با آن تهیه میشود.
سی تی اسکن یک روش غیر تهاجمی است چون از جراحی استفاده نمیشود.
با استفاده از این روش،تصویر مقطعی از وضعیت درون مغز شما تهیه میشود وبه پزشک در تشخیص مشکلات مغز، کمک میکند.
سی تی اسکن مغز کاربردهای زیادی دارد ازجمله :
وجود ناهنجاری در استخوانهای سر، آتروفی بافت مغز، ناهنجاری در شریانها و ورید های مغز،وجود خونریزی در مغز،تجمع مایع مغزی نخاعی(هیدروسفالی)، وجود تومور در مغز و…
انواع سی تی اسکن مغز در کرج
سی تی اسکن مغز در کرج شامل سی تی اسکن بدون تزریق و سیتی اسکن با تزریق است.
در روش تزریقی از یک ماده حاجب برای افزایش کنتراست تصویر استفاده میشود که بصورت وریدی قبل از اسکن، به بیمار تزریق میشود.
معمولا تزریق ماده حاجب بی خطر است جز در برخی موارد که گاهی حساسیت یا مشکلاتی را بوجود می آورد
.در موارد انواع ضربه به سر، سی تی اسکن مغز بدلیل اینکه قابل دسترس تر و ارزان تر و سریع تر انجام میشود به ام آر ای، برتری دارد.
درست است که بررسی تخصصی مغز، با ام آر ای دقیقتر انجام میشود ولی در بررسی استخوان ها و نواحی که هوا وجود دارد مانند سینوس ها، سیتی اسکن برتری دارد.
درعین حال ارزانتر، سریعتر، و قابل دسترس تر از mri هست.
در مرکز تصویربرداری پارس با دستگاه ۱۶اسلایس پیشرفته از مغز، بصورت دوبعدی و سه بعدی، بدون تزریق و با تزریق، در سریع ترین زمان ممکن، اسکن انجام میشود.
دلایل انجام سی تی اسکن مغز
سی تی اسکن مغز ممکن است به دلایل متعددی مثل: بررسی تومورهای مغزی، شدت ضربه مغزی، خونریزی مغزی، ناهنجاریهای ساختاری، مشکلات ژنتیکی و… توسط پزشک تجویز شود. بطور معمول پزشک برای بررسی مشکلات و ناهنجاریهای زیر، سی تی اسکن مغز در کرج را تجویز میکند:
- احتمال وجود ناهنجاری در ساختار جمجمه
- تشخیص سکته مغزی
- تشخیص ضربه مغزی
- آتروفی بافت مغز
- وجود ناهنجاری در شریانهای وریدی و عروق خونی
- آنوریسم در مغز
- خونریزی در مغز
- تجمع مایع مغزی نخاعی در مغز
- تورم و عفونت در بافت مغز
- بررسی تومورهای مغزی در قسمت های مختلف مغز
سی تی اسکن مغز در کرج چگونه انجام می شود؟
پزشک در صورت مشاهده علائمی مثل: سردردهای مزمن، غش کردن، تشنج، اختلال در رفتار و تغییر فکر و ذهن، از دادن بینایی و شنوایی، ضعف، بیحالی و گزگز در اندام های بدن، مشکلات گفتاری و مشکل در بلع، سی تی اسکن مغز را تجویز میکند.
برای انجام سی تی اسکن مغز در کرج، بیمار بر روی تخت سی تی اسکن دراز کشیده و دستگاه سی تی اسکن اشعه ایکس را به صورت دایرهای به اطراف بدن بیمار حرکت میدهد و اطلاعات دقیقی از بافتهای مختلف مغز بدست میآید. این اطلاعات به رایانهای انتقال داده میشوند و این رایانه اطلاعات را تفسیر کرده و به صورت تصویر دو بعدی بر روی مانیتور نشان میدهد.
مراحل انجام سی تی اسکن مغز
سی تی اسکن مغز در کرج معمولا بدون استفاده از ماده بیهوشی انجام میشود؛ اما در برخی از موارد برای بیمارانی که از محیطهای تاریک و تنگ میترسند و همچنین برای کودکان، از دوز کمی ماده بیهوشی استفاده میشود. رادیولوژیست پس از اطمینان از بیهوش شدن بیمار، عکس برداری را انجام خواهد داد. سی تی اسکن مغز طبق مراحل زیر انجام میشود:
- آماده سازی بیمار
- دراز کشیدن بیمار بر روی تخت( برای ثابت نگه داشتن بیمار گاهی از کمربند استفاده میشود).
- وارد شدن بیمار به دستگاه تونل مانند سی تی اسکن
- تابش اشعه ایکس به بخشهای مختلف مغز
- انتقال اطلاعات به رایانه
- تفسیر اطلاعات توسط رایانه و نمایش آنها به صورت دو بعدی بر روی مانیتور
- خروج بیمار و اتمام سی تی اسکن
- نکته: اگر سی تی اسکن با تزریق ماده کنتراست و ماده بیهوشی برای شما انجام شد، حتما به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه در مرکز بمانید تا در صورت بروز هرگونه مشکل، پزشک به شما رسیدگی کند.
آمادگی پیش از سی تی اسکن مغز در کرج
سی تی اسکن مغز با استفاده از اشعه ایکس انجام میشود و دستگاه سی تی اسکن به هرگونه وسیله فلزی حساس بوده و تصاویر تار میشوند. بنابراین پیش از ورود به اتاق سی تی اسکن حتما تمامی وسایل فلزی مثل: کمربند، گردنبند، گوشواره و… را از خود دور کنید. پیش از سی تی اسکن احتمالا از شما بخواهند که فرم رضایت نامه را در زمینه پذیرش تمامی خطرات و عوارض احتمالی سی تی اسکن را امضا کنید.
بیمار به مدت ۳ الی ۴ ساعت قبل از سی تی اسکن باید ناشتا باشد (حتی آب و خوراکی).
حتما پیش از تصویربرداری با رادیولوژیست مشورت کنید و تمامی موارد مهم مثل: بارداری، داروهای مصرفی، مدت زمان ناشتا بودن و…. را به او بگوید.
بهترین مرکز تصویربرداری برای سی تی اسکن مغز در کرج
سی تی اسکن مغز در کرج یکی از روشهای مناسب برای تشخیص ناهنجاریهای مغزی، خونریزی مغزی، شدت سکته مغزی و بسیاری موارد دیگر است. برای تصویربرداری به کمک این روش از اشعه ایکس استفاده میشود و این اشعه ممکن است عوارضی مثل: جهش ژنتیکی، خطر ابتلا به سرطان و…. برای بیماران به همراه داشته باشد؛ البته اگر سی تی اسکن در یک مرکز معتبر و با استفاده از تجهیزات پیشرفته انجام شود، خطر ابتلا به این عوارض تقریبا صفر میشود.
مرکز تصویربرداری پارس در کرج با دارا بودن تجهیزات پیشرفته و همچنین کادری مجرب، یکی از بهترین مراکز تصویربرداری در کرج است. در این مرکز علاوه بر سی تی اسکن، خدمات دیگری مثل: ام آر آی، سونوگرافی، ماموگرافی و… به بیماران ارائه داده میشود. برای ثبت نوبت در این مرکز، کافیست از طریق سایت نوبت خود را دریافت کنید. همچنین میتوانید برای ارتباط با این مرکز و اطلاع از خدمات و تعرفهها، با شماره ۰۲۶۳۲۱۹۱ تماس بگیرید.
سوالات متداول
-
چگونه جواب سی تی اسکن مغز را تفسیر کنیم؟
تفسیر جواب سی تی اسکن تنها توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب و رادیولوژیست انجام میشود. حتما برای اطلاع از نتیجه، تصاویر سی تی اسکن را به یک پزشک مغز و اعصاب نشان دهید.
-
آیا سی تی اسکن مغز را میتوان در دوران بارداری انجام داد؟
سی تی اسکن مغز در دوران باردای خطراتی مثل: جهش ژنتیکی برای جنین، آسیب به اندامهای جنین، واکنش جنین به ماده حاجب و… به همراه داشته باشد؛ پس بهتر است از این روش در دوران بارداری استفاده نکنید و در صورت باردار بودن یا اقدام به بارداری، به رادیولوژیست اطلاع دهید.
-
آیا سی تی اسکن مغز خطرناک است؟
خیر!!! سی تی اسکن مغز خطرناک نیست و هیچ عوارضی برای بدن به همراه ندارد؛ اما اگر فردی مدام در معرض اشعه ایکس قرار بگیرد، احتمال ابتلا به سرطان و جهش ژنتیکی و دیگر عوارض برای وی وجود دارد.